Michelle en Powerdance

Iedereen heeft vast wel eens iets meegemaakt waarin je een stap 'out of your comfort zone' moest doen. Dat je iets hebt gedaan wat normaal ver van je bed ligt. Voor mij is dansen zo'n ding!

Mijn klant Danielle startte in april 2016 met Personal Training bij mij. Zij had nog nooit eerder kennis gemaakt met fitness dus was dit zeker weten een stap uit haar comfort zone. Ze begon met een try-out sessie en ondanks de erge spierpijn van de eerste les vond ze het toch wel erg leuk.

Danielle wilde graag doorgaan met Personal Training maar niet zomaar, eerst moest er een deal gesloten worden..... Als zij bij mij zou starten met Personal Training, zou ik maar eens een dans les mee moeten doen, om te ervaren hoe eng dit dan is.

Nog nooit van mijn leven heb ik mij aan dansen gewaagd, simpel weg omdat ik gewoon een houten hark ben. Waar Danielle bij het idee van fitness, dumbbells en gewichtstangen allemaal beren op de weg zag, zag ik die ook al voorbij komen bij het idee dat ik zou moeten dansen. Natuurlijk kon ik deze uitdaging niet uit de weg gaan en zo ontstond onze deal.

Dinsdag, 4 oktober was het dan zo ver. We hadden afgesproken in Odijk. Hier zit dansschool Danzation. Danielle had aan haar docent gevraagd of het goed was als ik eens mee deed. Helaas was dit geen enkel probleem (grapje) dus er was geen weg meer terug.

Gelukkig was ze dan wel zo lief mij mee te nemen op de dag, dat de groep zelf ook een nieuwe dans moest aanleren. De dames zitten in een Whatsapp groep om hun video's van de dans choreo's door te sturen, dus iedereen wist af van mijn komst.

De dansles begon om 19:00 uur en duurde tot 20:00 uur. Natuurlijk klaagde ik hierover omdat mijn sessies 'maar 45 minuten duren'. Helaas kreeg ik als tegenwoord dat mijn lessen zwaarder waren dus dat dit geen excuus was voor een kortere les.

Ik vroeg haar nog wat voor kleding of schoenen je aan moest, waarop ik als antwoord kreeg: 'damesschoenen'. Toen wist ik al helemaal dat dit niets voor mij zou worden haha!

Het enige wat ik wist was dat het 'Powerdance' heette maar wat ik mij hierbij moest voorstellen, geen idee. Ik heb nog op Youtube gekeken maar hier werd ik eerlijk gezegd alleen maar angstig van. Dat dit in ieder geval ver van mijn comfort zone ligt is duidelijk, als jullie de video hebben gezien snappen jullie wat ik bedoel.

Categorieën: Mindset