Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/d/e/health-switch.nl/httpd.www/wp-content/plugins/snippet/functions/class-snippet-meta-box.php on line 470 Renze Klamer – Health-Switch Personal Training, Houten

Het was ‘an offer I couldn’t refuse’.
Al jaren lid van de sportschool waar ze werkt, was mijn discipline al een tijdje op een zeer matig niveau beland. Je kent het wel. Je wil gaan, maar verzint eerst nog zes andere dingen die je nog even moet doen. Plots is het eind van de dag, en nouja zeg, je had nog zo gewild, maar het lukt simpelweg niet.
Onzin natuurlijk, maar het toneelspelletje waarbij je jezelf voor de gek houdt dat het er echt niet van kwam blijkt iets wat je moeiteloos vaak kunt herhalen.
Soms heb je dan net even een duwtje in de rug nodig van iemand. En die ‘iemand’ bleek Michelle.

Of ze mij een periode van drie maanden personal training mocht geven, twee keer per week.
Ik twijfelde even, want had haar wel eens bezig gezien. Vriendelijk doch streng. Afgetraind. Drillsergeant. Ik wist: dit gaat niet per se altijd leuk worden.
Maar ik kon wel wat fitheid en discipline gebruiken, want ik begon na een aardige tussenpauze aan een nieuw tv-avontuur.
Uit mezelf had ik het nooit gevraagd, maar nu ze het zo aanbood kon ik het niet weigeren.

Het bleek een gouden zet. Nieuwe schema’s, nieuwe oefeningen, en net even die persoonlijke touch in de begeleiding.
Altijd in voor een praatje, maar er moet ook geleden worden. En het liefst flink.
Waar we het niet altijd over eens waren is groei. Michelle is, zoals de meeste mensen die veel uren in de sportschool doorbrengen, verslaafd aan groei.
Het moet elke week beter, meer, sterker, hoger, fitter en droger.
Zelf ben ik wat meer van de consistentie. Ik wil een bepaald niveau bereiken dat ik met een bescheiden inzet kan handhaven.
Zodat ik niet meer dan twee uur per week doorbreng in de gym, en nog genoeg tijd houd voor de rest van mijn leven.
Na een aantal flinke discussies - het werd gelukkig net geen knokken - ging ze daarmee enigszins akkoord, hetzij met moeite.

Wat ik wel kan zeggen is dat ik na die drie maanden een stuk fitter en sterker ben. En meer plezier heb gekregen in het trainen.
En ook na de drie maanden goed in staat blijk om dit niveau vast te houden.
Dat was allemaal nooit gelukt zonder de persoonlijke begeleiding van Michelle. Veel dank daarvoor!

Renze Klamer
Renze Klamer
Renze Klamer