Happy! Vrijdag 20 en zaterdag 21 november heb ik in Bleiswijk doorgebracht voor de opleiding Kettlebell Trainer. De eerste dag duurde van 09:00-21:00 uur en de tweede van 09:00-15:00 uur. Met name de eerste dag was echt wel heel erg lang, je krijgt veel informatie binnen over allerlei oefeningen en tools die er zijn en hoe je dit kunt toepassen. Ik was blij dat mijn vriendin mij ‘s avonds op kwam halen zodat ik vast met mijn benen languit kon in de auto.

Zo zagen mijn armen en handen eruit na dag 1!

Gecertificeerd Kettlebell TrainerGecertificeerd Kettlebell Trainer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik kwam thuis, sprong onder de douch en kroop direct me bed in. Ik dacht bij mezelf, hoe kun je nou nog zo’n dag aan de bak… Gek genoeg was ik toch rond 09:30 alweer bezig met mijn movement preparation en stond ik om 09:40 alweer te swingen met 16kg. In groepsverband merk je toch dat je gewoon gemotiveerd raakt en gek genoeg weer kracht vind om door te gaan.

Vlak voor het einde van dag 2 moesten we nog les geven aan je eigen ‘proef konijn’. Ik had Mariska gevraagd, mijn collega van Anytime Fitness Houten. Samen moesten wij hierna een Tabata training afleggen. Daarna mocht ze nog even mee kijken hoe ik werd afgebeuld tijdens onze laatste outdoor opdracht in de kou en regen, zie onderstaande sfeer foto.

 

Gecertificeerd Kettlebell Trainer

 

 

1 grote ronde walking kettlebell lunges

1 grote ronde walking kettlebell cleans

1 grote ronde walking kettlebell swings

 

#stukgaan!

 

 

 

Het waren twee onwijs leerzame dagen. Ik ben onwijs enthousiast en gemotiveerd geraakt! Ze laten je goed nadenken en geven je een compleet andere denkwijze mee naar huis. Bedankt hiervoor Bas en Coen en natuurlijk ook voor alle hulp van de andere trainers die ons kwamen helpen. Omdat ik de kettlebell snatch met 8kg net lekker beheerste voor ik naar de opleiding kwam heb ik ervoor gekozen niet direct de Snatch test af te leggen op de opleiding. Dit omdat ik deze met 12 of 16kg zou moeten doen afhankelijk van het aantal herhalingen dat ik dan wilde doen. Ik koos ervoor mezelf niet stuk te trainen (zodat ik in de opleiding gelijk niets meer kon) maar mij even de tijd te geven.

Binnen 3 maanden moet ik deze nu alsnog komen doen, anders is dit niet meer mogelijk. Natuurlijk ga ik deze uitdaging aan en ga ik de komende weken keihard aan de bak zodat ik het certificaat; Master Kettlebell Trainer behaal!

Gecertificeerd Kettlebell Trainer