De zoete aardappel is een plant uit de windefamilie. De zoete aardappel is een zetmeelhoudende knol, een verdikking van de wortels. De zoete aardappelen worden gebruikt in de Surinaamse keuken. Ook staat de zoete aardappel op het traditionele menu voor Thanksgiving Day  in de Verenigde Staten (US:’Yam’). Bij de bereiding worden de zoete aardappels geschild, gekookt en meestal met kruiden geserveerd als bijgerecht. In Canada zijn zoete aardappels ook erg populair, met name in de vorm van frietjes, de zogenaamde ‘Sweet Potato Fries’

Hoe maak je dit klaar?
Zoete aardappels kennen verschillende manieren van bereiden waarbij bakken in de oven de bekendste is. Snijd ze hiervoor in stukjes, besprenkel met olijfolie en wat zout en bak ze in 15-20 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 220 graden. Koken kan natuurlijk ook, maar let hierbij wel op dat je ze minder lang kookt dan gewone aardappels, ongeveer een kwartier. Houd hierbij rekening met de grootte van de stukken. Wil je ze toch het liefst in de oven garen, mar wel zo min mogelijk olie? Pof ze dan.

DSCF2257

 

 

 

 

 

 

 

DSCF2266

 

 

 

 

 

 

 

DSCF2270

 

 

 

 

 

 

 

DSCF2281


0 Comments

Geef een reactie

Avatar placeholder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *