Houten een Master Kettlebell Instructrice rijker! Om deze titel te krijgen moet je voldoen aan de Snatchtest Eisen. Afhankelijk van je leeftijd en gewicht krijg je een bepaald aantal herhalingen toegewezen. Ik woog 58,5 kg op het moment van de test dus moest minimaal 54 herhalingen (totaal links+rechts) maken om mijn test te voltooien.

De afgelopen weken was ik alleen maar te vinden met een kettlebell, ‘s morgens vroeg mijn Snatch oefenen en het liefste ‘s avonds laat nog een keer. Twee keer per dag in de weer om de herhalingen vol te houden. (ja conditioneel is het echt killing!)

Tijdens de test mag de kettlebell namelijk niet de grond raken maar moet je aaneen door gaan. Je mag maar één extra swing tussen je linker en rechter arm maken als je met je linker arm niet meer verder kunt en er zijn allemaal strakke regels aan verbonden.

Fitness handschoenen of pols zweetbandjes waren bijvoorbeeld niet toegestaan. Dit klinkt misschien onlogisch maar zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen en zien ben je aan het begin aardig blauw. Juist om die reden leer je het zo snel mogelijk af omdat je gaat kijken hoe je die klap kunt vermijden (techniek).

Op maandag morgen werd ik wakker en dacht ik ‘vandaag ga ik het gewoon doen!’. Ik had het weekend niet getraind omdat mijn lichaam vermoeid was dus het was de vraag of ik het zou redden. De studio lampen en de set up voor de video werden officieel neer gezet, dan krijg je toch een extra adrenaline kick door je lijf… uiteindelijk heb ik 60 herhalingen gemaakt!

‘S avonds laat stuurde ik mijn video op en toen was het afwachten. Je kunt niets meer doen behalve hopen dat het goedgekeurd wordt. Aangezien het video bestand te groot was moest ik het via Wetransfer versturen. Wat ik wel wist was dat ik via dit programma een bevestiging zou krijgen als mijn download link geopend was (wat het nog erger maakte omdat je weet dat je elk moment reactie krijgt). Om 08:17 kreeg ik de download bevestiging en de zenuwen gierde door mijn lijf. Om 08:41 kreeg ik positief bericht dat ik het gehaald had!

Er is zeker weten nog werk aan de winkel met betrekking tot mijn techniek, dus stoppen met Snatchen is absoluut geen optie. Het geeft een kick om te doen en je voelt aan je hele lijf dat je bezig bent.

Dit diploma is een must have voor personal trainers. Simpelweg omdat je met één tool iedereen kunt trainen. Enthousiast geworden? Stuur mij een bericht en wie weet sta jij wel samen met mij te trainen in jou privé gym te Houten!

Sport je bij Anytime Fitness Houten dan kun je gratis deelnemen aan onze Kettlebell groepslessen.

Categories: Training