Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/d/e/health-switch.nl/httpd.www/wp-content/plugins/snippet/functions/class-snippet-meta-box.php on line 470 Kettlebell training, waarom is het belangrijk? – Health-Switch Personal Training, Houten

Veel mensen gaan tegenwoordig met de trend mee. Staat er wat nieuws, zoals de kettlebell in de sportschool dan wil iedereen er gelijk mee aan de slag. Dit is precies hetzelfde met social media bijvoorbeeld. Eerst zaten veel mensen aan de Hyves, dit is vervolgens volledig overgenomen door Facebook en inmiddels heb je Instagram en Snapchat wat weer steeds populairder wordt.

Wat is een kettlebell

Waarom zou je trainen met een kettlebell als je niet goed weet waarvoor dit goed is? Het is een zwaar ijzer gewicht en als je niet weet wat je met de kettlebell moet doen is de kans op blessures erg groot. Vaak zien sporters andere ermee trainen en wordt er gedacht, ‘zij trainen er mee dus dit zal wel goed zijn’. Vergeet alleen niet dat iedere sporter een ander doel heeft, wat voor de een werkt hoeft voor de ander niet te werken.

Één van de belangrijkste redenen waarom ik de Master kettlebell opleiding ben gaan doen bij Overload Worldwide is om het verbeteren van mijn fundament, namelijk mijn beenspieren. Zijn deze niet sterk genoeg is de kans groot dat je veel moeite gaat krijgen bij de rest van jouw oefeningen. De beenspieren worden helaas maar al te graag overgeslagen omdat men denkt deze toch wel voldoende te trainen tijdens het uurtje voetballen of hardlopen. Hierbij geef ik je het advies toch de beenspieren mee te nemen in je training want ze hebben een grotere trainingsprikkel nodig dan dat.

Een goede kettlebell training is vaak al voldoende je benen goed te prikkelen

Ik ben bijvoorbeeld altijd een voetballer geweest en deed ook weinig aan mijn beenspier ontwikkeling. Hierdoor merkte ik bij het squatten veel moeite te ondervinden.

Voordelen van een goed uitgevoerde kettlebell training levert veel op

Met name de heup en bil worden erg sterk gemaakt door bijvoorbeeld een kettlebell swing in te lassen in jouw trainingsschema. Maar daarnaast kun je met een sterke bil veel (onder) rugklachten voorkomen. Aangezien veel mensen hier last van hebben, of op latere leeftijd is een kettlebell dus mede om deze reden heel effectief.

Een ander groot voordeel vind ik dat je oefeningen met een kettlebell vrijwel overal kunt uitvoeren, ook als je weinig tijd hebt kun je slechts binnen 4 minuten al een TOP training ervaren.

Genoeg reden een goede kettlebell training toe te voegen aan jouw trainingsschema. Zorg er wel voor dat je de oefening goed uitvoert om blessures te voorkomen en het maximale rendement uit je training te halen.

Heb je geen trainer beschikbaar stuur mij een filmpje middels Instagram #healthswitchfeedback of via Facebook: Health-switch en ik zal je advies geven.